Skip to main content

Victor’s Education, İsveç Konsolosluğu Eğitim Departmanı ile birlikte Yaşar Üniversitesi’nde ‘İsveçte Eğitim ve Çalışma Hayatı’ konulu seminer verdi.

Dünyanın en çok araştırma ve geliştirme yatırımı yapan ülkeleri arasında yer alan İsveç, günümüzde: Volvo, Electrolux, IKEA, Ericsson, Spotify, Skyppe, Tetra Pak, AstraZeneca gibi şirketleri ile özellikle inovasyon alanında dünya lideri olma yolundadır.

Ekonomi bakımından gelişmiş bir ülke olan İsveç’le ilgili ilk aklımıza; Nobel Ödülleri, muhteşem doğası, kuzey ışıkları, başkent Stockholm, son yılların popüler filmi ve kitabı Ejderha Dövmeli Kız, ABBA, Roxette, Aviici gibi dünyaca ünlü müzisyenler ve gruplar, moda sektöründe H&M, Odd Molly, Filippa K. gibi markalar gelir.

Victor’s Education, uluslararası öğrenciler için yüksek kaliteli iş imkanları ve gelişen eğitim kurumları ile göz dolduran İsveç’te, mezuniyetten sonra neden kariyer yapılması gerektiğini, 5 kategoriye ayırarak, deneyimleri ile birlikte tüm öğrencilerle paylaştı. 

Konuşulan İsveçte Eğitim ve Çalışma Hayatı başlıklarını ele alırsak;

  1. Kültür ve Yaşam
  2. Gelecek Vadeden Bölümler
  3. Yaratıcılık ve İnovasyon
  4. Her Alanda Eşitlik 
  5. Mezuniyetten Sonra Çalışma Koşulları

Geleceği tasarlayan ve dönüştüren bir dünya üniversitesi vizyonu güden Yaşar Üniversitesi’nde, anfinin tamamının dolduğu gözlenen seminerde, İsveç’te yüksek lisans olanakları da tanıtıldıktan sonra, farklı branştaki öğrencilerin hangi firmalarda, hangi koşullarda çalışabileceği hem Türkçe hem de İsveççe soru cevap şeklinde tartışıldı.

Öğrencilerimize, İsveç’teki tüm güncel okul programları ve bursları bulabileceğiniz bir portal olan https://studyinsweden.se/ adresine göz atlarını da şiddetle tavsiye ederiz. Swedish Institute de öğrencilerimizin bakması gereken diğer kaynaklardan bir tanesidir.

Sonuç olarak, (orta seviyede İngilizce bilenler için) İsveç’e okumak, çalışmak, yaşamak için gidenler için İsveç devleti çok ayrıntılı bir şekilde süreçlerini çevrimiçi olarak yayınlasa da, İsveç’te yaşamak isteyen herkese İsveç’e gitmeden önce, İLK OLARAK temel seviyede danışmalık almalarını, SONRASINDA asgari C1 SEVİYESİNDE İNGİLİZCE öğrenmelerini, EN SONUNDA da en azında ORTA SEVİYEDE İSVEÇÇE öğrenmelerini tavsiye ediyoruz. Bu şekilde hayat kaliteleri daha ilk günden yüksel olacak, uyum süreceniz hızlanacak ve Victor’s Education ile binlerce Kron tasarrufta bulunmuş olacaksınız.

 

Leave a Reply